MAJLIS PENYERAHAN INSENTIF KHAS PASANGAN PENGANTIN (IKPP)

Kuantan, 18 September 2020 - Majlis Penyerahan Insentif Khas Pasangan Pengantin (IKPP) bagi Fasa Pertama Oleh Yang Amat Berhormat Menteri Besar Pahang, YAB Dato' Sri Haji Wan Rosdy Bin Wan Ismail, SSAP., DSAP., DIMP., SMP., AMP. melalui wakilnya Dato' Sri Syed Ibrahim bin Syed Ahmad, SSAP., DIMP., AMP., AMN. Pengerusi Jawatankuasa Hal Ehwal Agama Islam dan Pendidikan Negeri Pahang. Berlansung pada 18 September 2020 di Dewan Utama Kompleks Yayasan Pahang Darul Makmur, Tanjung Lumpur, Kuantan. Majlis ini Anjuran Bahagian Undang-Undang Keluarga Islam, Jabatan Agama Islam Pahang.

KEMBARA MERDEKA HIJRAH 1442H MERENTASI 5 DAERAH DAN 21 BUAH PERKAMPUNGAN ORANG ASLI

Pekan, 15 September 2020 - Jabatan Agama Islam Pahang bersama Majlis Ugama Islam dan Adat Resam Melayu Pahang dan telah mengadakan Program Kembara Merdeka Hijrah 1442H/2020M.
 

SEMINAR PENGHAYATAN ISLAM PENJAWAT AWAM

Kuantan, 1 September 2020 - Sekitar Seminar Penghayatan Islam Penjawat Awam Peringkat Negeri Pahang pada 1 September 2020 di Dewan Jubli Perak Sultan Haji Ahmad Shah, Kuantan. Majlis Perasmian disempurnakan oleh YAB. Dato' Sri Wan Rosdy bin Wan Ismail Menteri Besar Pahang. Turut hadir YB Senator Datuk Dr. Haji Zulkifli Bin Mohamad Al-Bakri Menteri Di Jabatan Perdana Menteri (Hal Ehwal Agama).

 

KEMPEN PROMOSI HALAL DAERAH BENTONG

Bentong, 12 September 2020 - Bahagian Pengurusan Halal Jabatan Agama Islam Pahang, dengan kerjasama Pejabat Agama Islam Daerah Bentong telah melaksanakan kempen dan promosi halal bagi premis makanan dan minuman di sekitar bandar Bentong. Kempen pada kali ini memberi tumpuan kepada premis makanan dan minuman yang menjadi tumpuan orang ramai di bandar berkenaan.
 

BENGKEL SISTEM MY E-HALAL PENGUSAHA DEWAN MAKAN ASRAMA SEKOLAH MENENGAH AGAMA NEGERI PAHANG

Pekan, 18 Ogos 2020 - Bahagian Pengurusan Halal Jabatan Agama Islam Pahang dengan kerjasama Pejabat Agama Islam Daerah Pekan telah melaksanakan Bengkel Sistem My e-Halal pada 18 Ogos 2020.

Bengkel tersebut telah dilaksanakan di Pusat Internet Kg Beruas, Pekan. Bengkel ini dihadiri oleh 4 pengusaha dewan makan asrama SMAN disekitar Zon 1, mewakili daerah Pekan dan Rompin.

PENGUMUMAN

  

Kenyataan Tawaran Sebutharga : Sebutharga   

Layari laman web:- http://sman.pahang.edu.my
untuk maklumat Sekolah Menengah Agama Negeri (SMAN) Pahang   


SISTEM ONLINE & MEDIA BAHARU

SPSMA
Sistem ESMA
E-Masjid
Sistem Pengurusan Masjid
DMC Firewall is a Joomla Security extension!