PEMANGKU RAJA PAHANG BERKENAN MENCEMAR DULI KE JAIP

Pekan- 17 Jamadilawal 1441 H bersamaan 13 Januari 2019- KDYMM Pemangku Raja Pahang Tengku Mahkota Tengku Hassanal Ibrahim Alam Shah berkenan mencemar duli ke Jabatan ini. Keberangkatan baginda disambut oleh Pengarah Jabatan Agama Islam Pahang, Dato' Syed Ahmad Fuad bim Syed Taha serta pegawai-pegawai kanan Jabatan. Baginda turut berkenan untuk beramah mesra bersama kakitangan jabatan serta melawat setiap Bahagian di JAIP.

MAJLIS PELANCARAN BUKU MEMOIR AL-GHAZALI, DATO' MOHD GHAZALI BIN ABDUL AZIZ

Pekan- 19 Jamadilawal 1441H bersamaan 15 januari 2020M- Jabatan ini telah mengadakan Majlis Pelancaran buku "Memoir Al-Ghazali , Dato' Mohd Ghazali bin Abd Aziz. Pelancaran tersebut telah dirasmikan oleh YH Dato' Syed Ahmad Fuad bin Syed Taha, Pengarah, JAIP.

PASAR AYAM JERANTUT SAH HALAL

Jerantut, 28 Disember 2019. Semua 7 buah pusat sembelihan ayam di Pasar Jerantut telah dianugerah Sijil Halal Malaysia baru-baru ini. Pusat sembelihan ayam tersebut merupakan pusat penyembelih kedua di negeri ini yang beroperasi di pasar di bawah seliaan pihak berkuasa tempatan yang berjaya mendapat sijil halal kesecara berkelompok selepas Pasar Daerah Lipis.

BAYARAN INSENTIF KHAS BAGI PERKAHWINAN KALI PERTAMA SEBANYAK RM 200

KUANTAN, 08 JANUARI 2020 - Kerajaan Pahang menyediakan insentif khas untuk perkahwinan kali pertama bagi lelaki sebanyak RM200 mulai tahun ini.

Menteri Besar Pahang, Datuk Seri Wan Rosdy Wan Ismail berkata, intensif itu akan diberikan kepada pengantin lelaki yang berpendapat RM5,000 ke bawah bagi memudahkan urusan perkahwinan mereka.

KURSUS TAHSIN AL-QURAN PERINGKAT NEGERI PAHANG DARUL MAKMUR TAHUN 2019M /1441H

18 Desember 2019M Bersamaan 21 Rabiul Akhir 1441H- Kuantan- Jabatan ini melalui Bahagian Dakwah telah mengadakan Kursus Tahsin Al-Quran Peringkat Negeri Pahang Darul Makmur.

PENGUMUMAN

  

Kenyataan Tawaran Sebutharga : Sebutharga   

Layari laman web:- http://sman.pahang.edu.my
untuk maklumat Sekolah Menengah Agama Negeri (SMAN) Pahang   


SISTEM ONLINE & MEDIA BAHARU

FB JAIP
facebook
eMunakahat
Sistem Maklumat Perkahwinan Islam Pahang
Web SMAN
SMAN JAIP
SPSMA
Sistem ESMA
E-Masjid
Sistem Pengurusan Masjid
Video
Tunggu Sekejak Ustaz Nak Cakak
Insta
Dakwah
Peta Masjid
Mygdispatial
DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd