You are here: Utama Penerbitan Buletin JAIP Penerbitan Arkib Berita Arkib Berita 2012 SPSMA...Bahagian Pendidikan Anjur Kursus Khas Bersama Bahagian Teknologi Maklumat SUK

SPSMA...Bahagian Pendidikan Anjur Kursus Khas Bersama Bahagian Teknologi Maklumat SUK

kursusSPSMA

JANDA BAIK, Unit Peperiksaan  Bahagian Pendidikan JAIP telah menganjurkan satu Kursus Pengendalian Modul Peperiksaan Sekolah, Sistem Sekolah Menengah Agama Kerajaan Pahang (SPSMA).Kursus selama 2 hari pada 13 dan 14 Disember ini telah dikendalikan sepenuhnya oleh pihak Bahagian Teknologi Maklumat (BTM) SUK Pahang yang diketuai oleh Puan Eizazuriaty binti Hamzah. Beliau dibantu oelh fasilitator daripada BTM Pahang iaitu Puan Norhafizah, En. Nowawi dan En Riduan Abdul. Para peserta kursus ini adalah dikalangan GPK Kurikulum Sekolah dan Setiausaha Peperiksaan sekolah.

   Ini adalah kursus lanjutan daripada kursus yang telah dijalankan sebelum ini. Beberapa penambahbaikan kepada modul sebelum ini telah dibuat bagi memastikan sistem SPSMA ini semakin mantap dan memudahkan pengurusan peperiksaan di SMA Pahang. Turut hadir sama dalam kursus ini adalah Penolong Pengarah Unit Peperiksaan JAIP iaitu Ust Kamal bin Sahi, Penolong Pengarah Unit Kurikulum iaitu Ust Mohd Shaikhan bin Mohamed Mokhtar, Setiausaha Peperiksaan JAIP Ust Kauthar bin Shuaib dan Penyelia Kurikulum JAIP, Ust Mazfadillah bin Mat Dewa.